Кметът Евстатиев молел Ирена да не казва за секса

Кметът Евстатиев молел Ирена да не казва за секса | StandartNews.com

Иван Евстатиев отива на съд за секса с 16-годишната Ирена. Пазарджишката прокуратура внесе обвинителен акт в Районния съд в Панагюрище срещу 58-годишния бивш кмет на Стрелча и Пазарджик. Той е обвинен, че се съвокупил с момиче, ненавършило 18 години, като го привел в безпомощно състояние, както и че е опил с алкохол непълнолетната си жертва.

Досъдебното производство беше образувано на 15 януари 2016 г. В хода на разследването са разпитани множество свидетели, били са назначени и изготвени десет експертизи. Обвиняемият Евстатиев е отказал да дава обяснения. Събраните доказателства са дали основание на наблюдаващия прокурор да изготви обвинителен акт. Установено е, че в началото на януари Евстатиев и пострадалото 16-годишно момиче Ирена се чули по телефона, като обвиняемият й честитил новата година и се разбрали да се видят някой път, когато той е в Стрелча. На 15 януари пострадалата минавала покрай хотел "Стрелча" на бул. "България" в градчето. Там на пейка бил седнал бившият кмет. Той поканил девойката в хотелската си стая, където обичайно пребивавал. Извадил бутилка с водка и две чаши и налял в тях от алкохола.

Двамата започнали да разговарят, а през това време възрастният мъж подканял момичето да пие. По време на срещата им Ирена приела голяма количество концентрат, като по този начин била преведена в напълно неадекватно състояние от обвиняемия, след което той се съвкупил с нея, гласи обвинението. Тя не можела да му окаже съпротива и след приключване на сексуалния акт заспала. През това време близките й я търсили по мобилния телефон, но не я открили. Евстатиев я събудил и казал, че трябва да се прибира. При слизане по стълбите на хотела пострадалата залитнала, ударила си лицето в стената и си разкървавила долната устна. Бившият кмет я качил в джипа си и докато я карал към дома й, я убеждавал да не съобщава на родителите си какво се е случило. Предвиденото от закона наказание за престъплението по първото обвинение е от три до десет години лишаване от свобода, а по второто обвинение - до шест месеца лишаване от свобода и глоба до 500 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай