Кмет скочи срещу гръцката фирма на АМ „Струма”

Кмет скочи срещу гръцката фирма на АМ „Струма” | StandartNews.com

Благоевград. Кметът на петричкото село Кулата Димитър Манолев е готов да вдигне цялото село на бунт срещу гръцката фирма „Актор", която строи Лот 4 на автомагистрала „Струма". Управникът негодува от бездействието на дружеството.

„Абсолютно нищо не се работи по трасето. Пред очите са ни и виждаме всичко. Само имитират дейност. Уж до края на годината щяха да пуснат трасето от село Марикостиново до Кулата, а там няма нито работници, нито машини. Дано държавата им прекрати договора. Вместо да се трудят денонощно, те го докарват най-много до 1-2 дни работа на седмица", твърди Димитър Манолев.

Той е убеден, че правителството е длъжно да развали договора с гръцката фирма и да дойде друго дружество, което да се справи с проблема.

„Сериозна фирма ще завърши цялото трасе за 4-5 месеца. Но останат ли гърците, Лот 4 на магистралата няма да се завърши и до края на следващата година. Ще изкарам цялото село на бунт, ако не се вземат мерки", предупреди селският управник.

Пренасоченият трафик през населените места в района заради строителството на автомагистрала „Струма" създава сериозни проблеми на селищата. Хората се страхуват от пътни инциденти, тъй като не се спазват ограниченията за скорост. Тировете вдигат непоносим шум, въздухът е замърсен от преминаващите автомобили, съсипва се пътната настилка в населените места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай