Кмет се качва на колело за обиколка на града

Кмет се качва на колело за обиколка на града | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов ще се включи в инициативата под надслов „Спорт – бъди независим". Колоездачна обиколка на града ще бъде направена днес, а началото е в 11,00 часа на площад „Георги Измирлиев". При лоши метеорологични условия събитието ще се отложи с един ден, предупреждават организаторите.

Маршрутът на колоездачите ще премине по булевардите „Св. св. Кирил и Методий" и „Св. Димитър Солунски", улиците „Александър Стамболийски", „Христо Силянов" и „Митрополит Борис". Финалът е на площад „Георги Измирлиев". Целта на инициативата е да стимулира обществеността да спортува и да се популяризира колоезденето не само като спорт, но и като начин за придвижване. Обиколката на Благоевград е част от съпътстващите събития по повод Третата глобална седмица за пътна безопасност на тема "Децата и безопасността на движението по пътищата", с официално лого "Спаси живота на децата" . Седмицата е в изпълнение на Резолюция от 10 април 2014 г. на Общото събрание на ООН за "Подобряване глобалната безопасност по пътищата".

Организатори на събитието са Община Благоевград, Регионален инспекторат по образование, Общински съвет по наркотични вещества, Младежки общински съвет по наркотични вещества и Сдружение "Велоклуб Благоевград".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай