Кмет и шеф на ОбС представят Благоевград в НСОРБ

Кмет и шеф на ОбС представят Благоевград в НСОРБ | StandartNews.com

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов и председателят на общинския съвет Радослав Тасков бяха избрани за делегати в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България. Решението беше взето на петъчната сесия на местния парламент. При невъзможност общинският шеф да участва в заседание, то да го замести съветникът Красимир Роячки. Камбитов и Тасков бяха избрани и за представители на общината в Общото събрание на Сдружението на Югозападните общини.

Местните парламентаристи подкрепиха с пълно мнозинство предложението на кмета за кандидатстване с проект по Оперативна програма „Добро управление", за да се надгради и подобри дейността на Областен информационен център в града. Целта е да се популяризира ролята на ЕС и да се дава информация за възможностите за кандидатстване и осигуряване на максимална прозрачност на европейските програми. Финансовата помощ е от 200 000 до 315 000 лева, като е 100% безвъзмездна.
Прието бе общината да кандидатства за безвъзмездна финансова помощ от Фонд „Солидарност" на ЕС, чрез който да бъде финансирано възстановяване на щети от природни бедствия. Идеята е със средствата да се подобри състоянието на водостока и пътя за махала Стопанска в село Габрово и да се извърши аварийно възстановяване на обекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай