17:30 ч.

04.06.15

1 мин.

772

0

0

Кмет и министър направиха първа копка на кортове и игрище

от Виржиния Георгиева |

Кмет и министър направиха първа копка на кортове и игрище

Министърът на спорта Красен Кралев и кметът на община Каварна Цонко Цонев направиха първа копка и дадоха старт на изграждането на на три тенис корта и футболно игрище във ваканционно селище „Бялата Лагуна", съобщиха от пресслужбата на морската община. Двамата също са открили и новоизградения фитнес в същия комплекс. От кметството още съобщават, че туристическата част на комплекса ще бъде открита официално на 11 юни, като на събитието ще присъстват кметът на Каварна Цонко Цонев, изпълнителния директор на "Албена" АД Красимир Станев, представители на Министерство на туризма и областните управители на Добрич и Варна.


Мащабният проект възлиза на над 40 млн. лв. Ваканционното селище „Бялата лагуна" ще приема само скандинавски туристи по договор с туроператора "Томас Кук Скандинавия" за следващите 14 години, като се очаква за сезон 2015 да посрещне около 10 000 гости от четирите скандинавски страни Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. През този сезон са открити 120 нови работни места. Комплекса е 4-звезден с леглова база от 700 места. През следващата година тя ще бъде увеличена и ще стане 1200 легла, а през 2016 г. се очаква да нарасне до 1800 легла.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент