Кмет и бивш министър обсъждат състоянието на старозагорската болница

Кмет и бивш министър обсъждат състоянието на старозагорската болница | StandartNews.com

Стара Загора. Тежкото финансово състояние на МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович" - Университетска са обсъдили днес кметът на Стара Загора Живко Тодоров и д-р Евгений Желев. Бившият здравен министър и дългoгодишен директор на здравното заведение сега е в екипа на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин. В момента най-голямата болница в Старозагорско има 22 млн. лв. задължения, трупани в годините.

„Трябва спешно да се направи финансов план за покриване на задълженията на болница, тъй като текат постоянно лихви, които утежняват положението. Важно е да има сигурност за лекарите, персонала и пациентите", заяви кметът Тодоров. Според него трябва да се подобри мениджмънтът на болницата, защото тя не само трябва да съществува, но и да е образцова – такава каквато Стара Загора заслужава.

Старозагорският градоначалник и д-р Евгений Желев са се солидаризирали, че голяма част от дълговете на здравните заведения се трупат от пациенти без здравни осигуровки и трябва да се търси възможност държавата да поеме тези разходи на социално слабите и техните деца.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай