Китайци искат да отворят мол в Монтана

Китайци искат да отворят мол в Монтана | StandartNews.com

Монтана. Китайци искат да отворят мол в Монтана, съобщиха от общината в града. Те са проявили интерес към недовършения хирургически блок, който в момента се използва само за учения на граждански спасители от центъра на МВР в Монтана.

Вместо събрани на едно място хирургиите на всички отделения на държавната болница, с каквато цел е бил издигнат блокът, в мола ще се предлагат търговски стоки, ще има заведения, киносалони и зали за забавления. В него щели да пазаруват и да се развличат жителите на цяла Северозападна България, допълниха от общината.

Хирургическият блок се намира вляво на пътя при влизане в Монтана откъм Враца и София. Има застроена площ от 3 949 кв. метра, а разгъната – 40 348 кв. м. Изграждането му е започнало през 1984 година и е спряло окончателно през 1993 година.Положена е покривната плоча на последния 8 етаж.

Довършването ще глътне милиони – трябва да бъдат положени 36 000 кв. м настилки и теракотни облицовки на 50 000 кв. метра. Нужни са хиляди метри кабели и тръби. Лечебното заведение е било замислено по европейски стандарти – за всеки пациент е трябвало до има самостоятелна стая. Много удобства са планирани и за лекарите.

Ако решат да го купят, китайците трябва да започнат от поставяне на дограма и измазване на стените до цялостното вътрешно оформление и обзавеждане. Новото предназначение ще наложи и вътрешно преразпределение на стени и етажи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай