Китайският инвеститор запозна губернатора на Добрич с напредъка по проект за изграждането на Фуражен завод

Китайският инвеститор запозна губернатора на Добрич с напредъка по проект за изграждането на Фуражен завод | StandartNews.com

Областният управител д-р Маргарита Новоселска е провела среща в кабинета си с главния китайски инвеститор Фънг Гуоминг, придружаван от управителя на съвместната българо-китайска фирма България Тианшинонг Фийд Ко. ООД г-жа Надя Маринова, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. В рамките на визитата си китайците са запознали добричкият губернатор с предприетите до момента от тях дейности по изпълнение на инвестиционния процес и планираните предстоящи задачи, съобразно изискванията на българското законодателство. Инвеститорите са задали и конкретни въпроси, свързани с продължаване на дейността им, като са потърсили съдействие за информация от областна управа - пререгистрацията на съвместната българо-китайска фирма, която вече се нарича България Тианшинонг Фийд Ко. ООД; преглед на оферти за избор на изпълнители; срещи с проектанти и производители на силози; подготовка на терена и необходимите комуникации за реализация на съоръжението и други. Д-р Новоселска поздрави гостите и заяви, че срещата в Областна администрация с голям инвеститор, е потвърждение за подкрепата, която оказва българската държава за сериозните инвестиционни намерения. От друга страна, инвеститорът придобива увереност и сигурност за реализацията на своя мащабен проект.

Д-р Маргарита Новоселска припомни, че миналата седмица Министерски съвет прие решение, с което Правителството създаде към Министерството на земеделието и храните Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Това е поредно доказателство за желанието на българското правителство да се стимулира търговията със селскостопански стоки с Китай, който е един от най-големите пазари за селскостопанска продукция в световен мащаб, както и да се повишат възможностите за привличане на чуждестранни инвестиции в отрасъла.

Както вече „Стандарт" съобщи, през април т.г., в Добрич бе първото посещение на делегация от българо-китайската фирма, която представи инвестиционните си намерения за изграждане на Фуражен завод в Добрич пред областния управител и кмета на града, в отговор на това бе заявена подкрепа и готовност за съдействие от страна на държавните институции и ведомства и местната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай