Кирил Йорданов: Има негативна кампания срещу мен

Кирил Йорданов: Има негативна кампания срещу мен | StandartNews.com

Бившият кмет на Варна и кандидат за нов мандат Кирил Йорданов обвини медиите, че провеждат негативна кампания срещу него, след като обяви, че ще се кандидатира отново за кмет на Варна.

Пред Би Ти Ви Йорданов заяви, че протестите, които доведоха до неговата оставка, са "преврат".

"Политическите опоненти разбраха, че по пътя на демокрацията, на изборите не могат да ме премахнат от длъжността, на която 4 пъти варненци ме избираха", заяви Йорданов.

Йорданов беше кмет на Варна от 1999 до март 2013г. когато ГЕРБ, партията, която издигна кандидатурата му за четвърти пореден мандат, оттегли политическата си подкрепа за него.

Решението на ГЕРБ беше продиктувано от най-масовите протести във Варна след 1989г. Заради тях оставка подаде и тогавашния министър – председател Бойко Борисов.

С искане за оставката на Кирил Йорданов и целия Общински съвет във Варна на 20 февруари 2013г. пред парадния вход на варненското кметство се самозапали Пламен Горанов.

Йорданов заяви, че не се чувства виновен за смъртта на Горанов. "23-ма души се запалиха в този период, някой друг да е поел отговорност? Искаше се и оставката на всички общински съветници, но те извървяха поредното съпало в кариерата си. Станаха кметове, депутати, министри", заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай