Кирил топи Методи за убийство на пътя

Кирил топи Методи за убийство на пътя | StandartNews.com

Пиян мъж, който уби пешеходка и натовари трупа й в колата, се опита да натопи брат си за инцидента. 44-годишният Кирил Асенов твърди, че зад волана на колата, помела 67-годишната Найда Антова в село Арчар, е бил еднояйчният му близнак Методи. Поради тази причина полицията във Видин ще разследва кой от двамата е причинил инцидента. За целта е назначена лицева експертиза, съобщиха от окръжната прокуратура във Видин.

Възрастната Найда Антова се движила по тротоара по улица "В. Терешкова" близо до ограда на къща. Към 13 часа върху нея изненадващо връхлетял автомобил БМВ, който най-напред се блъснал в купчина баластра, а след това я помел. Жената паднала, а шофьорът - Кирил Асенов, слязъл и я натоварил в колата. На път за болницата във Видин бил спрян за проверка и така е открит трупът на Найда. Тя е починала в колата на път за болницата. Разстоянието от Арчар до Видин е 23 км. Пред полицаите Кирил Асенов обаче заявил, че в колата е бил брат му Методи, с когото си приличат изключително много. Кирил Асенов кара от години без книжка, каза за "Стандарт" кметът на селото Венелин Атанасов. В случая е бил и пиян. Дрегерът на полицаите е отчел 1,04 промила алкохол. Убитата Найда и Кирил живеят в ромския квартал на Арчар, но не са съседи. Найда, чийто съпруг е починал, живее заедно със синовете и дъщерите си. Кирил и Методи са безработни, както повечето жители на квартала. Препитават се с бране на билки и гъби. Двамата са женени, имат деца, а според кмета Кирил има и внуци. Всеки от двамата, както и трите им сестри, имат собствени къщи.

Окръжната прокуратура във Видин ще внесе искане за задържане под стража на Кирил Асенов, съобщиха обвинителите. Той бе задържан за 24 часа, а арестът му е продължен на 72 часа с прокурорско разпореждане.

Ще поставим мантинели на мястото на инцидента, каза кметът. На същото място преди години тир уби 7-годишно момиче. Трафикът през квартала е натоварен, защото през него минава пътят от Видин до Монтана и София. В случая обаче не липсата им е причинила трагедията. Кирил е карал пиян и с висока скорост, а Найда се е движила на 3 метра от пътното платно, обясни кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай