Казанлък поздрави своя „Мъж на годината“

Казанлък поздрави своя „Мъж на годината“ | StandartNews.com

Стара Загора. „За нас е чест да бъдете наш съгражданин и да имаме прекрасната възможност всеки път да ви поздравяваме за поредния успех на вашите възпитаници". Това заяви зам.-кметът на община Казанлък Петър Косев, който в сряда поздрави казанлъшкият учител по физика Теодосий Теодосиев за приза „Мъж на годината" от името на общинското ръководство.

Теодосиев благодари на общината не само за жеста, но и за огромната подкрепа за неговите усилия да обучава и възпитава младите таланти по физика. Както е известно, с активното съдействие на общинското ръководство правителството предостави база за развитие на неговата националната школа по физика. Заедно с това в ПМГ „Никола Обрешков", където преподава, започва изграждането на национален център по природо-математически науки. В него ще бъде оборудвана и съвременна лаборатория по физика.

Церемонията по връчването на приза „Мъж на годината" на Дарик Радио", ще бъде на 17 февруари в София. Със сигурност сабята, която Тео ще получи, няма да остане семейна реликва, като сподели самият той. „Най-вероятно е да измисля някаква експериментална задача по физика, за да влезе в действие и тя", каза с усмивка учителя.

Той призна, че се гордее и със своите бивши възпитаници, които са авторитетни учени във всички краища на света, и с новите попълнения ученици, които било също много талантливи. Разбира се, горд е и със своя син Съби, също изкушен от физиката по математика , той студент в София, както и с малката си дъщеричка Йоанна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай