Кърджалийско школо с опит в ученическото самоуправление

Кърджалийско школо с опит в ученическото самоуправление  | StandartNews.com

Десетокласничката Мая Йоргова от Кърджали участва в обсъждането на Законопроекта за предучилищното и училищното образование на парламентарната комисия по образование и наука в Народното събрание и в Президентството.

Момичето присъства в дискусиите от името на Съюза на учениците в България /СУБ/. Депутатите били впечатлени от разказа за начина, по който се осъществява ученическото самоуправление в СОУ „П. Р. Славейков". Ученическият парламент на най-голямото училище край Арда функционира с пълна самостоятелност и независимост вече 18 години като неговият председателят и заместникът му присъстват на педагогическите съвети и имат пълноправен глас.Ученическият парламент в школото притежава и финансов ресурс, с който да организират самостоятелните си прояви пред цялата общественост.

Съюзът на учениците в България, който проведе неотдавна конференция в столицата, настоява и ще продължи да защитава позицията си за създаване на реално ученическо представителство във всяко българско училище, независимо къде се намира и колко е голямо, с право на реален глас и самостоятелност на учениците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай