Кърджалийски ученици: И след Коледа се случват чудеса

Кърджалийски ученици: И след Коледа се случват чудеса | StandartNews.com

„И след Коледа се случват чудеса, когато подадем приятелска ръка!" под това мото клуб „Подай ръка" в кърджалийското училище „Св. Св. Кирил и Методий" стартира поредната си благотворителна инициатива. Акцията е в помощ на учениците Куман от III и Фани от II клас, които малко преди Нова година загубват майка си след боледуване. Децата имат още трима братя и сестри.

От училището искат да помогнат на сирачетата да преживеят зимата и затова събират дрехи и вещи от първа необходимост. Предстои откриване на банкова сметка за подпомагане на Куман и Фани. "Двамата са включени вече в схемите „Училищен плод" и „Училищно мляко" за учебната 2015 – 2016 г. Получават безплатни закуски и безплатен обяд в училищния стол", съобщи директорката на училището Лиляна Янкова. Тя сподели, че години наред ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" не само обучава, но и възпитава своите ученици в дух на родолюбие, толерантност, взаимопомощ, съпричастност и благотворителност.

Последната Коледната дарителска акция в школото обединява ученици, родители и учители и са набрани 1482, 76 лв. От тях за подпомагане лечението на Мария Георгиева и Георги Николов са предоставени 500 лв., още 250 лв.са заделени за лечение на ресурсния учител в училището, а 730 лв.за благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа", организирана под патронажа на областния управител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай