Кърджали търси финансиране за Регионално депо за битови отпадъци

Кърджали търси финансиране за Регионално депо за битови отпадъци | StandartNews.com

Община Кърджали търси възможности да продължи изграждането на Регионално депо за битови отпадъци.

Първият етап приключи успешно със средства от държавния бюджет в размер на 6 млн. лв. „За разширението на депото и продължаване на работа са необходим още 6 млн. лв. и община Кърджали е отправила искане към МОСВ", коментира кметът Хасан Азис.

Вторият етап, който предстои да се реализира, включва строително-монтажни работи за рекултивация на клетка 1 и проектиране и строителство на клетка 2. Общата му стойност възлиза наблизо 6 млн. лв. Депото в Кърджали ще обслужва 8 общини - Ардино, Черноочене, Джебел, Ивайловград, Кирково, Крумовград, Кърджали и Момчилград. Изградени са четири претоварни станции.

През годините община Кърджали е търсила допълнително финансиране за Регионалното депо за битови отпадъци и по Оперативна програма за Европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013".

В рамките на проект „Пилотно функциониране на общинска интегрирана система за управление на отпадъците", който се реализира съвместно с гръцката община Драма в община Кърджали са доставени компостери за био отпадъци. Вече е проведена и обществената поръчка за доставка на електронна безшахтова автомобилна везна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай