Кърджали събира клубове по танци в Деня на народните будители

Кърджали събира клубове по танци в Деня на народните будители | StandartNews.com

Кърджали. Над 100 души от региона ще се надиграват на Първия фолклорен фестивал за любителски клубове по танци „Хоротропци и приятели 2014". Фестивалът ще се проведе в Деня на народните будители в Спортна зала „Арпезос" – Кърджали.

Надпреварата се организира от танцов клуб „Хоротропци" към Младежката тракийска организация в Кърджали съвместно с Тракийско дружество „Димитър Маджаров" , народно читалище „Тракия 2009" и съдействието на община Кърджали.
Близо 10 състава от региона и страната вече са заявили желание за участие. Очаква се в Кърджали да пристигнат представители от Крумовград, Момчилград, Кирково, Златоград, Хасково, Асеновград.

„Целта на фестивала "Хоротропци и приятели 2014" е да популяризира българския танцов фолклор, да се съберат любители на българското хоро без ограничение във възрастта", уточни Гинка Кирчева от Инициативния комитет. Според регламента всеки клуб ще се представи с две хора по свой избор. В края на фестивалната програма ще бъдат представени пет хора от всички етнографски области на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай