Кърджали с европейска награда за Пазара на производителите

Кърджали с европейска награда за Пазара на производителите | StandartNews.com

Кметът на Кърджали Хасан Азис получи европейска награда за насърчаване на предприемачеството за проекта на общината „Пазар на производителите". Този проект е сред 8-те най-добри проекти за предприемачество в Европа. Церемонията по награждаване се проведе в Люксембург, а отличието връчи Томас Вобен, председател на комитета на регионите в присъствието на представители на Министерството на икономиката, на Европейската комисия на регионите в София, на Българска стопанска камара.

Кърджали е единствената българска община допусната за участие във втория тур на европейските награди. Наградата на Кърджали е в трета категория "Подобряване на бизнессредата". В тази категория са наградени проекти от 8 държави – България, Хърватска, Финландия, Гърция, Малта, Словакия, Швеция и Англия. Наградите се дават за новаторски политики на национално, регионално или местно ниво, които насърчават създаването и развитието на предприятия, опростяване на законодателните и административни процедури за бизнеса в полза на малките и средни предприятия. Инициативата за наградите за предприемачество е на Европейската комисия. Подборът се осъществява на два етапа.

През юли т. г. проектът за Пазара на производителите на Община Кърджали спечели надпреварата за иновации в предприемачеството като се конкурира с проекти от цялата страна. Той бе оценяван по европейски критерии за иновации при малки и средни предприятия.

Във втория етап на конкурса за европейските награди, участваха 159 проекта от 33 държави, които се състезаваха за призове в осем категории.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай