Кърджали e домакин на екофест „Зелена вълна 21 век”

Кърджали e домакин на екофест „Зелена вълна 21 век” | StandartNews.com

Кърджали. В Кърджали бе открит Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век", който се провежда за четвърта поредна година. Негови организатори са Европейската комисия, фондация „Европейски екологичен фестивал" и община Кърджали. Тазгодишният акцент на екофеста е свързан с практическото обучение за реагиране при природни бедствия и аварии. В продължение на два дни ще бъдат представени филми с образователна и превантивна цел по основната тема, специализирани продукции на водещи български и европейски медии, институции и неправителствени организации. Гости на фестивала са председателят на представителството на ЕК в България Огнян Златев, доскорошният ръководител на Сухопътните войски ген. Кирил Цветков и проф. Бойко Рангелов – специалист сеизмолог.

"Трябва да се предприемат мерки за предотвратяване на сериозни поражения и последствия от природните стихиите. От 24 години Европейският съюз отделя все повече средства за превенция на бедствия и катастрофи в световен мащаб", заяви Цветан Цветанов, председател на Фондация „Европейски екологичен фестивал".

Програмата на еко фестивала включва демонстрация на практически занятия за подготовка на населението за реакция при бедствия и аварии с ученици от учебни заведения в Кърджали и доброволци от БМЧК, образователни дискусии за надграждане на практическите знания за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай