Караянчева поиска обезопасяване на „Беломорски”

Караянчева поиска обезопасяване на „Беломорски”  | StandartNews.com

Агенция „Пътна инфраструктура" ще осигури необходимите средства за повдигане на пешеходните пътеки по бул. „Беломорски", който е част международния транспортен коридор № 9 към Гърция. Депутатът Цвета Караянчева поиска и получи уверение от председателя на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров, че агенцията ще финансира дейностите по обезопасяване на трасето от републиканската мрежа. Това стана ясно по време на поредното заседание на Обществения съвет за пътна безопасност, свикан от областния управител на Кърджали Илия Илиев.

До края на седмицата експерти на АПИ ще извършат оглед, ще дадат становище за необходимия брой гърбици и ще изготвят задание с финансов разчет, който ще входират в АПИ, за да стартира процедурата по изпълнението. От КАТ–Пътна полиция Кърджали предложиха да се стартира с повдигане на пешеходните пътеки на 4 места по бул. „Беломорски", който е част от републиканска пътна мрежа и коридор №9 към ГКПП "Маказа". Паралелно община Кърджали ще започне подновяване на маркировката по градските улици и да осигури средства за видеокамери, повдигнати пешеходни пътеки и насочено осветление.

„Трябва да овладеем трафика и да защитим живота и здравето на гражданите", заяви областният управител Илиев.Заради липса на обходен път през лятото автомобилният трафик през Кърджали към Гърция се увеличава няколко пъти, което е предпоставка за увеличаване на пътните инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай