Каракачанов: Заставаме твърдо зад проф. Пламен Легкоступ

Каракачанов: Заставаме твърдо зад проф. Пламен Легкоступ | StandartNews.com

ВМРО застава твърдо зад кандидатурата на проф. Пламен Легкоступ за кмет на Велико Търново. Това обяви лидерът на партията Красимир Каракачанов пред "Дарик".

Позицията на ВМРО е ясна и тя не подлежи на конюнктурни промени, външни или вътрешни внушения, коментира той по повод скандала, който се разрази с оттеглянето на подкрепата на НФСБ, ден след като беше обявена кандидатурата на проф. Пламен Легкоступ.

Кандидатурата на проф. Легкоступ е много сериозна и може да бъде полезна за Велико Търново, каза Каракачанов.

"Аз съм ги запознал с проф. Легкоступ преди повече от три месеца в моя кабинет в Народното събрание. Беше редно, ако има някакви съображения по въпроса, да ми звънне и да ги изрази още тогава. Доколкото знам, тезата е, че местната структура сама е решила какво да прави", коментира Каракачанов по повод действията на НФСБ.

"Нормално и логично е най-накрая умните, можещите и почтените хора в България да се опитат да направят нещо. Тази инициатива е прекрасна, но още по-важно е хората, които носят подобни идеи, да бъдат натоварени с отговорността на да ги реализират. Аз пожелавам успех и кураж на проф. Легкоступ, защото битката ще бъде кална. Великотърновци заслужават нещо ново и добро", заяви той по повод учредяването на Националния съвет на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай