Канят табладжии за рекорд на Гинес

Канят табладжии за рекорд на Гинес | StandartNews.com

Започна записването за опита за поставяне на нов рекорд в Книгата на Гинес по табла за най-много играещи в рамките на един час, съобщиха от курорта Албена, който ще е домакин на проявата. Голямата игра ще се проведе на 16 юли в спортната зала на ваканционното селище с начален час 10:00 ч. Участие могат да вземат желаещи от всички възрастови групи. Сегашният рекорд принадлежи на турския град Измир, където на 5 юни 2011 г. се събират общо 632 участници, които играят табла в рамките на 1 час. Целта пред организаторите на опита за рекорд в Албена е да се съберат над 700 играчи.

Желаещите да станат част от опита за рекорд могат да следят актуална информация на официалната Facebook страница – facebook.com/backgammon2016. Всеки, който се запише да участва в опита за рекорд може да спечели и награда 1000 евро, която е предоставена от фирма Леопард Трейдинг, и ще бъде изтеглена с томбола. Записването става на имейл [email protected], както и на телефонен номер - 0895 86 49 63. За желаещите да се включат в играта организаторите съобщават, че осигуряват безплатни автобуси от Варна и Добрич.

За запалените табладжии ще се проведе и турнир по табла, който е част от „Седми Турнир по табла Plomari 2016", където ще бъдат предоставени и допълнителни награди от Албена - I място - 7-дневна почивка за двама; II място - 5-дневна почивка за двама; III място и IV място - 3-дневна почивка за двама. Турнирът е с начален час 14:00 ч. Всички желаещи да се запишат трябва да имат навършени 18 години. Записването става на място след 12:00 ч. Играе се само права (обикновена табла). След достигане на основните 32 участници, финалните 5 кръга ще започнат в 20:00 ч. в р-т "Рай" на плажната алея в комплекса. Оспорваната атмосфера с невероятните си шеги ще разведрява Димитър Туджаров - Шкумбата. Подробности всеки може да намери на страницата на Плумари във Фейсбук. За шестте години, в които се провежда „Турнир по табла Plomari", късметът си са опитали над 10 000 участници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай