Канят Първанов да подкрепи кандидата за кмет на БСП в Перник

Канят Първанов да подкрепи кандидата за кмет на БСП в Перник | StandartNews.com

Отворено писмо до лидера на АБВ Георги Първанов изпратиха социалисти и симпатизанти на левицата от Перник с призив да подкрепи издигнатият от БСП кандидат за кмет на общината Ерик Рангелов. Сред подписалите писмото 36 перничани са видни местни социалисти, интелектуалци, бивши пернишки кметове. Те призовават президента (2002-2012) към консолидация на лявото.

„Няма да скрием, признаваме, че предстоящите избори ще са голямо изпитание за пернишката организация на БСП и левицата, защото още е голяма болката, която бе нанесена с разцеплението на БСП. Надяваме се, че имате дълбоко спотаени мисли, въжделения, съжаления, горчивина и тъга за случилото се с пернишката организация на БСП и левицата", се казва в писмото.

В документа се посочва, че общинската власт и кметския стол са подарени на ГЕРБ без избори, последвали са уволнения на десетки кадри на БСП и АБВ, а Перник е бил забатачен като град с цената на свидни жертви и с „успеха" да се устроят няколко души на високи постове с подкрепата на ГЕРБ.

В писмото се припомня, че пернишката организация на БСП дълго, предано и безрезервно е подкрепяла Първанов и му е помогнала да израсне като партиен функционер и да се утвърди като успешен държавен глава за период от 10 г. Подчертават се и качествата на кандидата за кмет Ерик Рангелов, който не е член на БСП и има завиден международен опит на финансист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай