Кандидатите за кметове на БСП ясни през август

Васил Самарски

Кандидатите за кметове на БСП ясни през август | StandartNews.com

Кандидатите за кметове и листите за общински съветници на БСП ще бъдат обявени след края на август. Това обяви председателят на областния съвет на БСП Васил Самарски, който започна поредица от срещи със социалисти, партийни структури и симпатизанти на левицата.

Първите две срещи бяха с председателите на основни партийни структури в общинската организация на БСП в Казанлък. На тях бяха коментира решенията на неотдавнашния конгрес на социалистите, общите параметри за кандидатите за местна власт и рамката на взаимоотношения с политическите партии.

БСП ще търси съюзници с ясен политически облик, и с които да може да провежда лява политика, заяви областният шеф и посочи потенциалните коалиционни партньори - партиите от коалиция БСП Лява България, партии с ясна политика, доказали своята защита на социалните ценности.

„Стандартите за лява политика в местната власт ни отличават от другите партии, те са нашите ангажименти пред гражданите и трябва да са акценти в предизборните ни програми по общини", подчерта още Самарски. По думите му те ще бъдат основа за преговори, взаимодействие и подкрепа на кандидатите за кметове на общини.

БСП няма да допуска участие в общи листи с партии, провеждащи антисоциална политика, екстремистки и ксенофобски организации и личности, несподелящи демократичните ценности.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай