Изоставена сграда става забавачка

Изоставена сграда става забавачка | StandartNews.com

Стара Загора. Изоставена с години сграда в разширения център на областния град ще бъде реновирана и превърната в модерно детско заведение. Бившият център за научно и техническо творчество на младежта тъне в разруха повече от 30 години и на практика се руши. „В обновената сграда ще бъде пребазирана детската ясла „Синчец", която не отговаря на съвременните изисквания и постоянно получаваме предписания от контролните органи", поясни на изнесена пресконференция на самия обект в петък старозагорският градоначалник Живко Тодоров.

Цялостният ремонт щял да струва малко над 1 млн. лв, които са предвидени в общинския бюджет. За да могат да бъдат настанени три групи с около 60 деца от 10 месеца да 3 години, към основната сграда щяла да бъде изградена и нова пристройка. Общата застроена площ ще достигне 1700 кв. м, а в двора ще бъдат оформени три детски площадки със съвременно оборудване. Строителите от консорциума, спечелил обществената поръчка, трябва да предадат новата детска ясла най-късно да май идната година.

„Съвсем скоро ще открием две нови детски градини в областния град, а десетки други са обновени", подчерта кметът Живко Тодоров. Той припомни, че в началото на своя мандата преди три години, той и неговият екип са обещали да отделят най-много средства за модернизиране на образователната инфраструктура – училища, детски градини и ясли и др. След две седмици се започвало разчистването на терена на бившите артилерийски казарми в града, който скоро ще се превърне в модерен парк с десетки спортни и детски съоръжения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай