Излъчват пряко от Момчилград Международната земляческа среща

Излъчват пряко от Момчилград Международната  земляческа  среща  | StandartNews.com

Момчилград. Българското национално радио ще излъчва пряко на 28, 29 и 30 юли от Момчилград предстоящата Международна земляческа среща. Студиото ще бъде разположено в залата на КНСБ, където се провеждат заседанията на местния парламент.

На живо в предаванията „В началото на седмицата", „Пътищата минават и през село" и „Часът на семейството" с водеща Шевкие Чакър, ще гостуват кметът на община Момчилград Акиф Акиф, известният художник Камбер Камбер, председателят на Сдружението на момчилградчаните в Бурса Хасан Йозтюрк, дизайнерката Екатерина Садула, известна с изработването на нетрадиционни екоизделия са част от многото гости, които ще разказват за празника на града и красотата на Родопите.

Международната среща на момчилградчани се организира за пета поредна година. Основен организатор е община Момчилград с помощта на землячески организации от страната и чужбина. В програмата за празника на града, който започва на 28 юли и ще продължи цяла седмица – до 3 август, са включени разнообразни изяви на местни и гостуващи фолклорни групи и индивидуални изпълнители, спортни състезания и др. Тази година се очаква носталгията към родния град да събере над 5 000 земляци от страната и чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай