Изключеният съветник напусна ГЕРБ

Изключеният съветник напусна ГЕРБ | StandartNews.com

„В общинската структура на ГЕРБ взеха превес политически фигури, една клика от хора, достойна единствено за фейлетон на Алеко Константинов" - това заяви изключеният миналата седмица от групата си общински съветник на ГЕРБ Борислав Илиев. Вчера той подаде и молба за напускане на партията, с което вече беше заплашен от председателя Мартин Митев.

30-годишният Илиев сподели, че се е записал в партията на Бойко Борисов в София още през 2006 г., когато тя не е имала още структура в града. Доскоро той бе и лидер на младежката формация. По думите му е жертва на гласуването си по съвест, а не по команда от ръководството. Конкретен повод за отлюспването на съветника е дебата за новия плевенски площад – гордост на управляващите през сегашния кметски мандат.

Темата за нередности по изпълнението на проекта предизвика 2-часова остра полемика на последната сесия, на която архитектите Красимир Попов и Лидия Христова и градоначалника Димитър Стойков си размениха обвинения в пропуски. От ГЕРБ се опитаха да избегнат обсъждането, но благодарение именно на гласа на Борислав Илиев то влезе в дневния ред. Според съветника темата има голяма обществена значимост, а в изпълнението на проекта ясно личат нарушени технически спецификации, дефекти и непрофесионална работа. Съпартийците му трябвало да признаят това и да потърсят решение, вместо да бягат от дебат, оправдавайки се с предстоящите избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай