Избраха зам.-председатели на ОбС – Благоевград

Избраха зам.-председатели на ОбС – Благоевград | StandartNews.com

Общински съвет - Благоевград вече има и заместник-председатели. Шест бяха кандидатите за четирите места, които трябваше да се гласуват днес от 41-членния местен парламент. Преди вота обаче кандидатурата на Албина Анева – Томова бе оттеглена. От останалите кандидати Милан Богдански от БСП събра най-малко гласове и отпадна. Така заместниците на председателя Радослав Тасков са Илиан Георгиев от ГЕРБ, Румен Калайджиев от „Коалиция за Благоевград – Земеделски съюз", Цветозар Балабанов от „Партия на Зелените" и Злата Ризова от „Народен Съюз". В началото на днешното редовно заседание бе оповестено формирането на групите в ОбС и техните председатели. Групата на ГЕРБ в местния парламент ще бъде председателствана от Йордан Миленков. Председател на групата на „Заедно за Благоевград" ще бъде Захари Хаджийски. Андон Тодоров ще бъде председател на групата на „Партия на Зелените".

Част от останалите коалиции и партии с представителство в местния парламент сформираха две нови групи.
В новосформираната група „Скаптопара" влизат общинските съветници Владимир Елезов и Кирил Ваклинов от Сдружение „ЕКИП", Сашо Милчев и Валери Смиленов от „Зелената партия", Албина Анева и Георги Корчев от „Движение 21". Неин председател е Владимир Елезов.

Другата новосформираната група е кръстена „Коалиция за Благоевград – Земеделски съюз". В групата влизат местните парламентаристи Димитър Урдев и Иван Маджиров от ЗС „Александър Стамболийски", Рашко Динков и Румен Калайджиев от „Коалиция за Благоевград". Председател на групата ще бъде Димитър Урдев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай