Ивайло Калфин: По-добрият вариант е коалиция ГЕРБ и БСП

Ивайло Калфин: По-добрият вариант е коалиция ГЕРБ и БСП | StandartNews.com

Варна. Има два пътя оттук нататък и единият, който е по-добър вариант и се прилага в много европейски страни, е да се сформира коалиция между ГЕРБ и БСП. Това каза във Варна зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин.

Според него този вариант ще даде по-голяма стабилност и по-малко разделяне на отговорностите. В това усилие ние бихме участвали в защита и работа по националните интереси, увери Калфин. Вторият вариант ,който според него е по-вероятен да се сформира, е дясноцентристка коалиция около ГЕРБ, но от АБВ биха имали различия с нея по доста теми. Това обаче не означава, че ние ще влезем в една безкрайна конфронтация. За това съм много доволен и бих искал да приветствам подхода, който беше избран от ГЕРБ при консултациите с другите партии –да се намери, това, което е общото помежду ни и да започнем да работим възможно най-бързо, каза още Калфин.

Той припомни, че мнението на АБВ е, че е изключително важно точно в този момент в България да се създаде стабилно управление, което може да изведе държавата от кризата и да реши важни проблеми, свързани със стабилността на банките, със социалните нужди на хората, които се задълбочават с вдигане на цените на тока, с актуализацията на бюджет 2014 и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай