Иван Русев с юбилейна изложба в Илинденци

Иван Русев с юбилейна изложба в Илинденци | StandartNews.com

Благоевград. Скулпторът Иван Русев откри своята юбилейна изложба в Арт центъра в село Илинденци. На събитието в събота присъстваха стотици мастни хора и гости. Експозицията „Преди 60 милиона години - реката" „пристигна" на мястото си в селището, където Русев живее и твори над 15 години.

Да уважат скулптора дойдоха много негови колеги, приятели, почитатели на изкуството му. Не само скулптори, но и картини на наши известни художници са част от изложбата. Представен бе нов маршрут в Мраморния град на изкуствата в Илинденци. Даден бе старт и на пленера международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува", който се организира от община Струмяни и Арт центъра в Илинденци. В него учааства и световноизвестната австрийска скулпторка Габриеле Бергер. Самият фестивал ще бъде от 24 до 26 октомври на сцената в село Микрево.

Десетките скулптури, които са разположени в Мраморния град, привличат все повече туристи. Проектът е реализиран от Иван Русев, всяка година идват негови колеги от цял свят. Особено красиви са мраморните композиции през нощта, тъй като е монтирано ефектно осветление. „За всеки от нас е голямо признание, че толкова много чужденци предпочитат да живеят в Илинденци заедно с нас. Те са зарязали големи и модерни градове, за да са в нашето красиво село. А основна причина за избора им е нашият Мраморен град", твърди кметът Бойко Ибришимов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай