Италианци: Кюстендил е добро място за бизнес

Италианци: Кюстендил е добро място за бизнес | StandartNews.com

Производителите на череши да не разчитат само на този плод, а да разнообразят бизнеса си, като произвеждат и други плодове, лешници или орехи. Този съвет към черешопроизводителите от Кюстендилско отправи собственикът на преработвателната фирма "Балкан фруит" Микеле Мастропаскуа. Той е сред най-сериозните изкупвачи на череши и има производствени мощности в село Копиловци. Според него изкупната цена от 70 ст. за кг е добра заради значителната реколта през тази година.

Италианският предприемач и негови колеги, водени от посланика на Италия у нас Н.Пр. Марко Контичели и председателя на бизнес организацията Конфиндустрия България Пиетро Луиджи Гиа се срещнаха с кмета на Кюстендил Петър Паунов. Те дадоха висока оценка за инвестиционната и бизнес среда, които общината създаде през последните години. Кметът беше поздравен и за откриването на новия балнеоложки комплекс, а инициативата бе оценена като най-полезната антиикризисна мярка.
Конфиндустрия България ще продължи да презентира Кюстендил като подходящо за инвестиции и развитие на бизнес място и ще акцентира върху балнео и спа туризма, текстилната и обувната промишленост, както и внедряването на нови технологии в областта на земеделието и разнообразяването на сортовете и културите на територията на целия регион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай