14:30 ч.

18.10.16

1 мин.

0

0

0
IT селото с референдум за кмет

Първото IT село у нас - Песочница, си организира референдум за избор на кмет, съобщиха от общината в Берковица. След като досегашният наместник Васко Маринов се разболял и излязъл в дългосрочен отпуск, местните решили сами да си изберат управник. Поканили кметът на общината Милчо Доцов да дойде и да види как пускат бюлетините. Той приветствал идеята им и обещал да назначи този, който събере най-много гласове.


30-те жители посочили 4-ма от тях за дойстойни за управници. В гласуването участвали 28 души, но никой от посочените не събрал малко над половината гласове. Затова на 26 октомври референдумът продължава. Този път ще се избира между две дами – Венета Иванова и Христина Якимова, които получили по равен брой гласове.


Песочница е прочу като първото компютърно село у нас. Местните поканиха ай-ти специалисти са дойдат и да работят от него за своите компании. Неколцина избраха тишината и спокойствието и се заселиха временно в селото.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент