Инвестиционната програма за 21 млн. в Кърджали

Инвестиционната програма за 21 млн. в Кърджали | StandartNews.com

Инвестиционната програма за 21 млн. лв. ще реализира община Кърджали с евросредства през следващите години. Кметът Хасан Азис подписа споразумение по ОП "Региони в растеж" 2014-2020. Програмата е с няколко приоритета. По първия „Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали" са предвидени основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградите на пет от най – големите учебни заведения с близо 5 хил. ученици. По приоритет „Социална инфраструктура" е заложен ремонт и преустройство на сградата на бившето ученическо общежитие на Строителния техникум в областния град.

По схема „Градска среда" ще бъдат рехабилитирани 11 улици и тротоари в стара и централна градска част на Кърджали и кв. Възрожденци. Ще бъде монтирано и енергоспестяващо улично осветление. Предстои изграждане също на пешеходен мост, който ще свързва първа и втора част на новия парк „Арпезос Север".

В резервния списък са включени допълнително пет проекта, които се отнасят до обновяване на обществени и административни сгради - Районна служба "ПБЗН", Дом на културата, Регионална библиотека"Н.Й.Вапцаров и Младежкия дом, както и парк „Горубсо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай