Индийски танцьори ще участват на фестивал в Малешево

Индийски танцьори ще участват на фестивал в Малешево | StandartNews.com

Малешево. Ансамбли от цял свят ще са част от 11 издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува", който ще се проведе от 24 до 26 октомври. Палитрата от изпълнители се обогатява непрекъснато, вече има заявка от далечна Индия за участие. Тази година музикалното събитие бе удостоено със „Златна кобилица" на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства към Юнеско.

Престижната награда е заради дългогодишния принос в развитието и популяризирането на фолклорното изкуство и съхраняване на нематериалното културно наследство на България.

Два месеца преди събитието са получени заявки за участие не само от Индия, но и от Украйна, Русия, очакват се участници от Грузия, Естония, Турция, Албания, Черна гора и други държави. Традиционно във фестивала участват над 15 ансамбъла от Македония и Сърбия.

Не е случайно, че експерти от Министерството на културата поставят „Малешево пее и танцува" сред 5-те най-добри фестивали в страната.

В програмата тази година се предвиждат и други прояви - пленер, базар на традиционни продукти, вечерни концерти на популярни български и чужди изпълнители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай