Хванаха младеж, ограбвал жени в центъра на Силистра

Хванаха младеж, ограбвал жени в центъра на Силистра | StandartNews.com

22-годишният крадец е без досие в полицията, хроничната бедност го подтикнала към престъпления, смятат криминалисти

Силистра. 22-годишен младеж, без криминално досие, е заловен от полицията в Силистра и обвинен за грабежи на възрастни жени, хвърлили в ужас жителите на крайдунавския град.

Първото посегателство е регистрирано на 15 октомври т.г., когато 61 годишна силистренка е била нападната на улицата в гръб, докато се прибирала с две тежки пазарски чанти у дома. Бабата опитала да се отскубне от похитителя, но той я съборил на земята, задигнал продуктите, заедно с портмонето и документите й. С тежко счупване на тазобедрената става, жертвата била оставена да се гърчи безпомощна на тротоара, а крадецът офейкал.

Десет дни по-късно в същия квартал, друга 57 годишна жена била настигната от млад мъж, който я задминал на тротоара, а после се обърнал рязко с лице към нея и я нападнал челно. И този път крадецът отмъкнал чантата на жертвата си, с парите и телефона в нея.

Двата грабежа са били съпътствани от още няколко сигнала за неуспешни похищения върху възрастни хора в същия квартал. Вдигнати под тревога, служителите на МВР, попаднали на следа след поредния обир в града, когато крадец задигнал монетите от дарохранителницата в местна църква, разказа началникът на РПУ-то в Силистра Траян Петров.
Грабителят е 22 годишният Д.А., който живеел в хронична бедност.Той не е изграден престъпник и след задържането му е направил пълни самопризнания. Към кражби го е подтикнал тежкият му живот, обяви заместник окръжният прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов, който ръководи разследването. Полицията е на път да разплете още кражби, в които се предполага, че е замесен задържаният, каза шефът на ОД на МВР Кристиян Петров по време на съвместната пресконференция, дадена от полицията и прокуратурата в крайдунавския град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай