Художници рисуват във вековни къщи

Художници рисуват във вековни къщи | StandartNews.com

Четвърти пленер по живопис „Стъпки напред" в Благоевград бе открит във вторник в Къщата-музей на Георги Измирлиев. Успех и вдъхновение на участниците пожела директорът на дирекция „Хуманитарни дейности" Христина Шопова. „Не е случайно, че името на пленера е „Стъпки напред". Благоевград с помощта на много съмишленици показва, че върви с бавни, но сигурни стъпки напред - да се превърне в център на съвременното изкуство и съм сигурна, че това ще стане", каза Шопова. „Благоевград вече е център на съвременното изкуство. Тук има традиция и се посрещат художници, които активно работят. Ние ще направим стойностни неща, с които да допълним колекцията от съвременно изкуство, която община Благоевград инициира", каза кураторът на пленера Елена Панайотова.

С откриването на събитието се постави началото на „Есенен салон на изкуствата 2015". Пленерът пресъздава духа на Благоевград през погледа на живописното изкуство. Сашо Стоицов, Христо Шапкаров, Димитър Яранов, Красимир Добрев, Гордън Картър, Богдан Александров, Кирил Иванов, Димитър Шопов-Гавазов, Искра Благоева, Миглена Александрова, Елена Панайотова, Стела Василева и Кирил Стоилов са творците, които ще оставят своите следи от стъпките напред в търсене на красотата на града. Те ще рисуват във вековни къщи във възрожденския квартал "Вароша" в продължение на 10 дни.
Жители и гости на Благоевград ще могат да видят на 10 септември от 18.00 часа общата им изложба в Общинската художествена галерия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай