Христо Григоров връчи златен медал на БЧК-Кърджали по случай 100-годишния юбилей

Христо Григоров връчи златен медал на БЧК-Кърджали по случай 100-годишния юбилей | StandartNews.com

Нов офис на Български Червен Кръст отвори врати в Момчилград. Лентата на новата придобивка прерязаха председателят на БЧК Христо Григоров и кметът на община Момчилград Акиф Акиф.

На церемонията по откриването присъстваха още генералният директор на БЧК доц. Красимир Гигов, регионалният шеф на БЧК и директор на МБАЛ „Атанас Дафовски" Тодор Черкезов, доброволци от Момчилград и региона. „Може би не е случайно, че именно в Момчилград нашата организация придобива нова прекрасна сграда. Още през 1928 година, тук се учредява клон на БДЧК, което избира за свой председател Мара Михайлова – изтъкната наша общественичка, изследователка и жена с изключителни качества", заяви председателят на БЧК Христо Григоров. Той припомни също , че до началото на 40-те години на миналия век в Момчилград е функционирала безплатна трапезария в подкрепа на бежански семейства.

„Доброволческият труд изкисва милосърдие и съпричастност. Вярвам, че вашите дела показват, че хуманността е над всичко останало, защото е в името на човечността", каза Акиф Акиф. Христо Григоров бе в Кърджали с цялото ръководството на БЧК за участие в юбилейна среща по случай 100 години на червенокръстката организация в града. За юбилея кърджалийската структура получи най-високото отличие на БЧК – златен медал.

По време на посещението си в област Кърджали председателят на БЧК Христо Григоров заяви, че се очаква нова бежанска вълна."Колко голяма ще бъде не може да се каже. Но сме много притеснени и много сериозно се готвим", заяви Григоров. Той коментира, че във връзка с бедствените ситуации в Аспарухово, Добрич, Мизия за първи път корпоративният бизнес и търговските вериги са били изключително активни в оказването на помощ във всички региона. Григоров увери, че помощите от БЧК се раздават при изключителен контрол и злоупотреби с тях не може да има.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай