Хотелите в Сандански и Мелник пълни за „Пирин фолк”

Хотелите в Сандански и Мелник пълни за „Пирин фолк” | StandartNews.com

Благоевград. Истински бум на наши и чужди туристи за Международния фестивал „Пирин фолк 2014" ще има в Сандански. Много гости вече са в града в очакване на фестивалните вечери. Напливът ще е най-голям през уикенда, когато тук ще има над 3000 души от страната, Гърция и Македония. На практика легловата база ще е заета на 100%. Специално за събитието повечето собственици на хотели свалиха нощувките с 10-20%, макар че септември е силен месец за тях.

Защото по това време на годината има много руски, румънски, израелски и скандинавски туристи. Все повече посетители съчетават ваканцията си с лечение на свои болежки, доста са и тези, които идват само за лек в курорта. „Цените са за всеки джоб - има нощувки и по 12-15 лева в частните квартири, и по над 100 лева", твърдят от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите.

Фестивалните вечери са на 5 и 6 септември в Летния театър на курорта. Най-напред ще е конкурсът за нови авторски песни. 4 часа по-рано по улица „Македония" ще има дефиле на фолклорни групи, които в 17,30 часа ще изнесат концерт на площад „България". Втората вечер е международният конкурс за изпълнители, а след него е награждаването на победителите. Билетите струват 5,7 и 9 лева в зависимост от местата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай