Хотелиери искат да лекуват чужденци със СПА

Хотелиери искат да лекуват чужденци със СПА | StandartNews.com

Собственици на наши СПА хотели са готови да осигурят качествено лечение и възстановяване на пациенти от чужбина. Те се надяват на по-бързо решаване на този казус. Хотелиерите в курорта Сандански отдавна се борят да се премахнат всички административни и бюрократични пречки, за да приемат гости, които да провеждат лечебни процедури при тях. „Европа обаче се чуди как да спъва тази инициатива, защото всяка страна иска средствата, които отпуска Здравната им каса на пациентите, да остават там, а не да изтичат в чужда държава. Но вярваме, че ще пробием, защото балнеологията и СПА услугите тук са на европейско ниво.

И са много по-евтини", твърдят бизнесмени от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански. Те дават и конкретен пример. Ако в Германия едно възстановяване струва над 150 евро на човек, то в България това ще излезе не повече от 50-60 евро. В същото време обслужването е качествено, а минералната ни вода е с доказани лечебни свойства. Целта на бранша е да привлече чужденци тук, които да открият страната ни като евтина СПА дестинация. Засега в курортния град идват само израелци, тъй като някои наши хотелиери имат сключени договори. В комплексите гостите от Израел правят възстановителни процедури и укрепват здравето си.

Въздухът на Сандански е най-добрият в България, изчистен от алергени. Много туристи съчетават приятното с полезното. Хем отдъхват, хем се лекуват. „Цените са за всеки джоб - има нощувки и по 12-15 лева в частните квартири, и по над 100 лева", твърдят от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите. Българските гости не пропускат възможността да отделят по един ден от почивката си за пътуване до съседна Гърция. Областният център Серес е само на час път с автомобил от Сандански, а до Солун пътуването е с час повече.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай