Хора с увреждания показаха талант в Благоевград

Хора с увреждания показаха талант в Благоевград | StandartNews.com

Изложбата „Свят от цветове" събра жители и гости на Благоевград във фоайето на общината по повод Световния ден на психичното здраве.
„Това е малка част от труда на потребителите на Дневен център „Светлина". Тук е моментът да поздравя всички, които са им помагали, защото това е една неуморна работа цяла година. Ние сега виждаме направеното, което наистина е много хубаво. Това е труд, който трябва да се отбележи, нека има все по-често такива изложби. Искам да благодаря на всички работещи в социалната сфера в Благоевград, които дават сърце и душа, за да се случват такива хубави неща", каза Христина Шопова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности" при откриването на експозицията. Поздрав към творците и своите колеги отправи и ръководителят на комплекса за възрастни хора с увреждания Маргарита Бербатова.

„Благодаря на всички, които неуморно работиха за реализирането на изложбата", каза майката на най-добрия ни футболист Димитър Бербатов.

С музикално-танцова програма на хора с увреждания, които ползват социални услуги, започна разглеждането на изложбата. Творбите са изработени от потребителите на Дневен център за възрастни с увреждания. Талантливите деца от ЦДГ № 8 поздравиха всички със стихове и песни, а гостите бяха приятно изненадани от прекрасното изпълнение на песента, с която България се представи на Детската Евровизия - „Детска планета".

С реализирането на експозицията организаторите целят равностойно положение на хората с увреждания и преодоляване на социалната изолация чрез събития, които да допринесат за социалното включване на тези хора в общността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай