Холандска фондация с дарение за 319 нуждаещи се

Холандска фондация с дарение за 319 нуждаещи се | StandartNews.com

Традиционното дарение направи холандската фондация „PROMOTIE" в Сандански. То е на стойност 8287,50 лева и бе разпределено между лица със зрителни увреждания, членове на Съюза на слепите, лица със слухови увреждания, ветерани от войните, военноинвалиди, лица с тежко социално положение, които се обслужват от Домашен социален патронаж.

Помощи получиха и граждани, чиито имена бяха подадени от Дирекция „Социално подпомагане", които не отговарят на условията за социално подпомагане и са крайно нуждаещи се, както и такива, които са кандидатствали по проект „ Независим живот", но не са одобрени. Всички 319 хранителни пакета, всеки на стойност 25.91 лева, съдържаха най-необходимите хранителни продукти.

Те бяха предадени лично на адрес на тези, които бяха затруднени да си ги вземат от пункта, където бяха раздавани, а кметовете на населените места раздадоха пакетите на хората от своите села. Ръководството на общината прецени, че в тези светли дни преди Великден трябва да се зарадва всеки, но най-вече хората, които са в неравностойно положение – тези с увреждания и социално слабите.

Кметът на общината Кирил Котев благодари на дарителите и доставчиците, че успяха и изпълниха поръчката и нуждаещите се бяха зарадвани за Великден и празника на град Сандански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай