Хлапета боядисаха 200 яйца в кметството на Благоевград

Хлапета боядисаха 200 яйца в кметството на Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. На Велики четвъртък във фоайето на община Благоевград отвори врати традиционната Работилница „Великденско яйце". По стара традиция на този ден се боядисват яйцата за Великден, като първото задължително е червено.

Възпитаници на Обединен детски комплекс се захванаха заработа под напътствията на преподавателката Лидия Обретенова. Преди това те с интерес изслушаха разказа й за традициите и поверията на Великден, както и за различните техники за боядисването, рисуването и украсяването на великденските яйца. По-късно към тях се присъединиха и други деца от училища и Центъра по изкуствата. До края на деня те боядисаха 200 яйца. Техният творчески труд пък бе награден от учениците от класовете по пиано и литературно творчество, които ги поздравиха с музикални изпълнения.

Това е само част от вълшебния, весел и цветен дух на Великден, който ще продължи да властва в Благоевград до края на седмицата. Жителите и гостите на града могат да очакват и други изненади, подаръци и приятни преживявания. Само трябва да излязат по улиците и площадите. Така ще попаднат на своето късче от богатата празнична палитра, която община Благоевград е приготвила за Великден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай