Хиляди жерави „политат" за спасението на Ванко

Хиляди жерави „политат" за спасението на Ванко | StandartNews.com

Хартиените птици ще се предават от ръка на ръка като уникална щафета в подкрепа на бащата и семейството на талантливата Гери

Стара Загора. Уникална дарителска кампания за спасението на старозагорския IT-специалист Ванко Тодоров, който се бори с коварно заболяване, стартира старозагорското сдружение „Самаряни".

С помощта на доброволци в импровизирани работилници на сдружението и комплекса за социални услуги в Града на липите ще бъдат изработени 1000 хартиени жерава по техниката оригами. „Според поверието, ако човек получи 1000 жерави може да си поиска едно желание, което обезателно ще се сбъдне", поясниха оригиналната идея за спасителната акция на своя бивш колега и приятел самаряните.

Първите стотина „жерави" щели да бъдат изработени още във вторник. След това върху тях ще бъдат изписани телефонният номер на стартиралата SMS-дарителска кампания и набирателната банкова сметка, по които се набират средства за лечението на Ванко. Хартиените жерави ще бъдат раздадени и на всеки от зрителите на благотоворителния концерт, който инициаторите организират на 7 февруари в залата на Старозагорската опера. Те пък щели да предадат хартиените птици на други хора и така уникалната щафетата в помощ на Ванко и семейството му ще се предава от ръка на ръка до успешния край на кампанията.

Участие в благотворителния концерт „Надежда за Ванко", вече са потвърдили поп-звезди ката Тони Димитрова, Орлин Павлов, Теди Кацарова, Ралица Ангелова от „Тоника СВ" и др.. Акцент в него обаче ще бъде детското звездно присъствие. Освен лауреатката ни в детската Евровизия Крисия, ще участват и трите и подгласчнички в Шоуто на Слави – Симона, Тереза и Гери, която е дъщеря на Ванко.

Бащата на талантливите сестри Гери и Милица, също с куп награди от детски конкурси, Ванко Тодоров от няколко месеца води тежка битка с раково заболяване. Той се лекува периодично в онкоклиника в Истанбул и за изследвания, химеотерапия и престой са необходими 150 хил. лв. Досега от лептата на десетки дарители и SMS-кампанията са събрани малко на 1/3 от сумата. „Невероятната подкрепа на общността – на община Стара Загора, на младежкия общински съвет, на много предприемачи и доброволци ни изпълва с надежда, че ще успеем заедно с Ванко в тази мъчителна битка за живота", посочи шефът на сдружение „Самаряни" Димо Димов.

За всички, които искат да се включат в благотворителната кампания инициаторите припомнят, че номерът, на които могат да изпратят дарителски SMS с текст DMS SAMARITANS e 17 777 (и за трите мобилни оператора - Tеленор, VIVACOM и Mtel)

Дарителската банкова сметка пък е : IBAN: BG83UNCR70001520533134
BIC: UNCRBGSF. Титуляр на сметката е СНЦ "Самаряни", а основанието - за Иванко Тодоров

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай