10:25 ч.

04.07.16

1 мин.

433

0

0
Хиляди празнуваха Деня на чешмата

За пета поредна година хиляди жители на община Сатовча отбелязаха Деня на чешмата и семейството. Повечето честваха събитието не само в събота, но и в неделя, като излязоха сред природата, за да се почерпят и повеселят.


Над 900 чешми и обособени кътове за отдих са построени в региона. Традиция тук е в летния период да се организират срещи на чист въздух и студена вода от близки и приятели, по предложение на кмета на общината Арбен Мименов. Общинския съвет преди време със свое решение определи първата събота на месец юли за Ден на чешмата и семейството.


„С този празник запазване добрата традиция, добрите взаимоотношения и сбирките, които сплотяват хората и семействата, докосваме се до красивата природа в общината ни. Направихме специална брошура за празничния ден. Радващо е, че все повече са тези, които уважават тази инициатива", сподели общинският управник.


Община Сатовча кандидатства за „Книгата на рекордите Гинес" със своите над 900 чешми. Те отдавна са преброени в присъствието на нотариус. Предстои обаче това да направи и съдия. Ще се изготвят констативни протоколи, които ще се изпратят в централата на Гинес в Лондон. Тук се градят чешми, за да остане знак за даден род или човек, обясняват местните хора.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент