Хиляди на опашка за Благодатен огън в храма на Ванга

Хиляди на опашка за Благодатен огън в храма на Ванга | StandartNews.com

Благоевград. Стотици хора от цялата страна ще извият дълга опашка за Свещен огън в храма на пророчицата Ванга в местността „Рупите".

В навечерието на големия християнски празник Великден в манастирския комплекс се тълпят много миряни. Те не са само от региона, а от различни краища на България. В последните 4-5 години на този ден насам идват и доста гърци. Всички пристигат, за да си вземат Благодатен огън и да чуят църковната служба.

„Поклонници твърдят, че след като си вземат Свещен огън от църквата на Ванга „Света Петка Българска", после нещата им се нареждат, желанията им се сбъдват. Затова и са все повече миряните, които са тук за Великден", твърдят служителите на манастирския комплекс.

До Разпети петък в района ще кипи трескава работа и уборка. Работниците почистват навсякъде, за да свети от чистота. Целта е да посрещнат подобаващо хилядите миряни от страната и от съседките ни Гърция и Македония. Елините са редовни посетители в Рупите, където е живяла и помагала на хората пророчицата от Петрич. Гърците палят свещи в храма и на гроба на Ванга.

„Косим тревата, подравняваме терена, красиво е, като пъстър килим е. Всичките ни сили са мобилизирани за чистотата на района", увери управителят на комплекса Серафим Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай