Хиляди куфяха на нощно парти под Копрен

Хиляди куфяха на нощно парти под Копрен | StandartNews.com

Монтана. Над 7000 души се събраха в събота вечер на нощно парти под връх „Копрен" в Западна Стара планина, организирано от общината в село Георги Дамяново. С него местните отбелязват празника на Балкана всяка година от 2008 насам.

Купонът започна още по светло, когато заприиждаха автомобили със запалени планинари. Всяка компания си опъва палатка и раздимява скара. Към привечер планината се напълни с хора. Автомобилите – над 2000 на брой, се проточиха на импровизиран паркинг, дълъг 4 км.

Към 10 часа вечерта започна концерт на сръбския фолк певец Миле Китич. Хиляди пяха с него „Плава циганко" и „Соколе мой". Кметът на общината Дилян Димитров поздрави публиката и обяви, че концертът на Миле е спонсориран от партия ГЕРБ.

Сред множеството тръгна и председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Той бе единственият политик, който изкачи планината за партито. Мнозина се снимаха с него за спомен под звездите.

Миле Китич пя до 1 часа през нощта. До рано сутринта хората се точиха по пътя към Монтана, а по колите личеше, че не са само местни. Имаше с номера от Враца, Плевен, Видин, София, дори Пазарджик, забеляза нашият репортер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай