Хиляди без ток заради бурния вятър

Хиляди без ток заради бурния вятър | StandartNews.com

Хиляди хора в редица населени места са без електричество заради силния вятър. Това съобщи за Агенция „Фокус" Виктор Станчев, директор на Дирекция "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България" АД, във връзка с ураганния вятър през изминалото денонощие.

„В София-град около 2 000 клиента са засегнати от бурята и са с нарушено електрозахранване. Основно са съсредоточени в с. Клисура, кв. „Курило" и с. Долни Богров. Наши екипи се намират на терен и работят по отстраняването на проблемите", посочи Станчев. Той обясни, че за административна област София-област около 2 500 клиента са с нарушено електрозахранване.

„От тях 1500 са в Община Елин Пелин. В Своге с нарушено електрозахранване са около 1800 клиента. В Община Дупница, намираща се в област Кюстендил, положението е най-тежко. Там 2 000 клиента са с нарушено захранване. Това са селата Бистрица, Джерман, Самораново, Червен бряг, Овчарци, Паничище и Крайници. Засегнат от силния вятър е и Рилския манастир", посочи Станчев. По думите му, в област Враца без захранване са около 6 000 клиента, намиращи се в селата Мало Пещене, Оходен и Чирен. „В област Монтана, в Община Вършец без захранване са около 500 клиента. Всичко заради ураганния вятър и е свързано със скъсани проводници по мрежата. В момента работят 35 аварийни екипа", обясни Още Станчев. Той призова всички граждани, които са останали без електрозахранване, да подадат сигнал в информационния център на ЧЕЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай