Хиляди без ток в Северозапада

Хиляди без ток в Северозапада | StandartNews.com

14 000 абонати в Монтанско останаха без ток, след като мокрият сняг скъса електропроводи, а нападали дървета и клони затвориха пътища. 22 села изкараха миналата нощ на тъмно, а към обяд броят на селищата без ток стана 47. Най-много са те в община Берковица – 12 и в Георги Дамяново – 10. Има села без ток и от общините Брусарци, Вършец, Медковец и Чипровци.

Нападали дървета по пътните платна затвориха вчера за кратко пътищата към селата Ягодово и Еловица. Нападали дървета имаше и по пътищата Монтана – Берковица и Берковица – Вършец. Старопланинският проход „Петрохан" се разчиства непрекъснато и остава отворен за движение при зимни условия.

Във Видинско без ток останаха 11 000 абонати от 45 села. Най-пострада община Белоградчик, където 14 села са без електричество от сутринта в петък. Ток нямат и в 10 села на община Димово, 7 – в Бойница. Без ток останаха и в общините Ружинци, Чупрене и Видин.

Екипи на енергийното дружество ЧЕЗ отстраняваха през целия ден авариите. На един електропровод са съсредоточени по 2 – 3 екипа, казаха от дружеството.
Видин и селата на общината изкараха петъка с непочистени улици, заради стачка на работниците по чистотата, на които е поверено и снегопочистването. Те се вдигнаха на бунт заради неизплатени от юли м.г. заплати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай