Хасковски лихвари давали пари за 24 часа срещу 50 % лихва

Хасковски лихвари давали пари за 24 часа срещу 50 % лихва | StandartNews.com

Специализираната прокуратура повдигна обвинения за група от Хасково занимаваща си с рекет и разпространение на наркотици. Тартор на петимата е Добромир Момчилов, по прякор Добри-Шарения. Престъпният тим е разбит при спец акция на ГДБОП на 5 февруари.

Освен шефа на бандата, белезниците са щракнали и за Вътьо Вътев, Петър Янев, Господин Димитров и Георги Ангелов. Според събраните досега доказателства те са действали от началото на 2014 година година в схема за лихварство и изнудване, и за разпространение на амфетамини.

Членовете на групата били разпределени по двете полета на действие по равно, а главатарят им броял сумите за кредити, както държал и количествата дрога.

За последващото събиране събиране на главниците и лихвите по заемите, които често били вземани с насилие, били натоварени Янев и Ангелов.

В някои от случаите лихварите давали 600 лв. заем за 24 часа срещу 300 лв. лихва. Друг от случаите срещу 50 лв. "отпуснати" за седмица прибирали 50 лв. лихва, а 1000 лв. давали за месец с 200 лв. лихва.

С разтеглянето и пласирането на дрогата се занимавали Вътев и Димитров. Те трябвало да разфасоват в домовете си, получените количества от Шарения.

Добромир Момчилов, Петър Янев и Вътьо Вътев има наложена постоянна мярка за арест от Специализираният наказателен съд.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на Георги Ангелов и Господин Димитров е наложена мярка "Парична гаранция", съответно от 10 000 лв. и 2000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай