Хасково удари с 310 бона фирма за почистване

Започват спешни ремонти на общински сгради

Хасково удари с 310 бона фирма за почистване | StandartNews.com

Хасково наложи 310 000 лв. глоба на сметопочистваща фирма. Кметът Добри Беливанов съобщи, че тя не е справила със снега. Възможно е да бъдат задържани и други плащания към нея. 

С цел по-добра организация на работа се предвиждат реорганизация в Общинско предприятие „Екопрогрес". Освен това се обсъжда варант кметовете на по-малките общини да възлагат риненето на сняг на земеделски стопани, които имат необходимата техника. Проува се  вариант за закупуване на съвременни смеси против залеждане на улици и тротоари вместо досега използваните сол и пясък.

Добри Беливанов обяви, че не иска нов лагер за бежанци в региона, намерението бе оповестено вчера от областния управител Минко Ангелов. „Не мога да приема в община Хасково да има бежански лагер или център, тази идея е изключително недопустима", каза Беливанов.

"Тази зима бе изключително тежка, оказа се, че голяма част от сградите общинска собственост се нуждаят от спешни ремонти защото покривите им протекоха", каза Добри Беливанов. Започват ремонти на танцова зала на ансамбъл „Хасково" и др. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай