Хасан Азис: Кърджали се нуждае от успели млади хора

Хасан Азис: Кърджали се нуждае от успели млади хора  | StandartNews.com

Кърджали се нуждае от успели млади хора. Това каза на среща с носителите на стипендия „Кърджали" кметът Хасан Азис. Отличието е учредено през 2007 г. и се дава за изключителни успехи на олимпиади, конкурси и спортни състезания. Досега 20 момичета и момчета получават стипендията.

В момента голяма част от тях са студенти в престижни университети в България и чужбина. По време на дискусията кметът представи пред младите хора визията на Кърджали през следващите години. Акцентира на европейските проекти, които общината реализира. Той се спря на проекта за изграждане на "Кърджали ленд" в парк „Арпезос - Север", анонсира идеята в него да има висока кула по подобие на тази в немската столица, както и Водното огледало да бъде плавателно.

„Желанието ни е градът да бъде привлекателен не само за туристите, но и за инвеститорите", подчерта кметът и запозна младите надежди с икономическата структура на общината, с нуждата от специалисти за модерните технологии. Съобщи, че му предстои среща с голяма японска компания „Язаки", на която иска да предложи да инвестира в Кърджали.

Стипендиантите предложиха да има по –тясна обвързаност на обучението с практиката като бъдат разкрити нови специалности, имащи отношение към производство на местните фирми. „Отворен съм за всякакви нови идеи", каза в края Азис и се уговори с младите надежди срещите им да бъдат ежегодни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай