Губернатор свика Комисията по обществен ред и сигурност

Губернатор свика Комисията по обществен ред и сигурност | StandartNews.com

Благоевград. Проблемът с битовата престъпност в Пиринския край продължава. Това стана ясно във вторник по време на заседание на Комисията по обществен ред и сигурност, която свика областният управител на Благоевград Муса Палев.

Директорът на ОД на МВР комисар Георги Костов докладва пред присъстващите за постигнатите резултати в противодействието на тези престъпления в населените места на Благоевградска област. Бяха набелязани и мерки за решаване на част от възникналите казуси. „Един от основните приоритети на Областна администрация е осигуряването на ефективна защита на населението от посегателствата на престъпния контингент", губернаторът Муса Палев.

„От 671 заявителски материала за първото тримесечие на годината 453 са класифицирани като престъпления и по тях са образувани досъдебни производства. Разкритите престъпления от тези 453 са 100, т.е. процентът на разкриваемост е 22.07%", съобщи комисар Георги Костов. На срещата присъстваха представители на 14-те общини в Пиринския край, експерти от Регионалния инспекторат в Благоевград и от Териториалната дирекция за социално подпомагане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай